Neem 3 minuten de tijd om het beste uit je weekend Newcastle te halen!

Newcastle

Newcastle is een fantastische stad aan de noordoever van de rivier de Tyne. Gateshead ligt aan de zuidoever van de Tyne. Tezamen is het Newcastle Gateshead. Die ligging maakt het zo gaaf! Newcastle Gateshead is een levendige kusthavenstad. De haven zorgt voor dynamiek. Dit zie je terug in de bewoners, de architectuur en de cultuur. Het is modern, druk, maar het heeft ook een lange geschiedenis. De mensen zijn er erg vriendelijk. 

Er is enorm veel te doen. Er zijn veel musea, galerien en attracties. Daarnaast worden er het hele jaar door evenementen en festivals georganiseerd. Je kunt er fantastisch winkelen. Er zijn uitstekende hotels. En je kunt er prima stappen. Het uitgaansleven is er, zoals je dat in een wereldstad zou verwachten.

In de stad kun je reizen met de metro. Wanneer je geen transfer wilt met de bus, dan kun je ook met de metro. Die stopt op 20min. lopen vanaf de boot en brengt je in het centrum. Ook taxi’s zijn aanwezig en je kunt in de stad ook prima per bus.

Wanneer je er naartoe gaat voor de cultuur, dan kun je naar de Angel of the North. Een indrukwekkend beeld van 200 ton staal. Je kunt ook naar een authentieke markt. De grainger market. Dat zijn maar twee voorbeelden, maar de combinatie van nieuw en oud is bijzonder. Kijk om je heen en krijg een indruk van de sfeer in de stad.

Wanneer je de drukte van de stad wilt afwisselen met de rust van het platteland, dan is Newcastle ook een prachtige bestemming. De omgeving biedt prachtig natuurschoon, hisorische kastelen en prachtige kusten.

Het is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Het begint heerlijk aan boord. Daarna genieten van een schitterende stad en een adembenemende omgeving. En vervolgens eindigt het weekendje Newcastle pas bij de kade in IJmuiden. Zolang je aan boord verblijft is de vakantie nog niet voorbij.

Vervoer naar Newcastle

Vliegen naar Newcastle
Ferry Newcastle

Waar slaap je?

Hotel Newcastle
– newgate hotel
– grey street newcastle
– sandman signature newcastle
Hostel Newcastle

Algemene informatie

Weer in Newcastle
Plattegrond Newcastle

Newcastle, bezienswaardigheden

– Weekendje Newcastle: Wat doe je dan?

Thema

Voetbalreizen
Concertreizen