Filmlocaties Harry Potter

De magische avonturen van Harry Potter hielden de wereld jarenlang in haar greep. Wanneer er een nieuw boek uitkwam of een nieuwe film, stonden er mensen rijendik voor boekwinkels en bioscopen. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen waren uitgedost als hun favoriete heks of tovenaar. Al dan niet met het kenmerkende ronde brilletje. Maar waar zijn deze films opgenomen? In het magische Engeland natuurlijk!

In het noorden van Engeland vind je het Alnwick Castle. Alnwick Castle is het op 1 na grootste landhuis van heel Engeland. Het kasteel was 2 keer decor voor opnames van Potter-films.

Maar je kutn ook naar de Hogwarts School. Die is ook in Northumberland. Of de Christ Church in Oxford.

Wanneer je alle filmlocaties wilt zien, dan kun je kijken op de filmkaart van VisitBritain. Hierop staan niet alleen de filmlocaties van Harry Potter, maar bijna alle fotogenieke locaties.

Alnwick Castle Ā ligt maar een paar kilometer van de aankomstplaats van het schip van DFDS Seaways vandaan: Newcastle! Rij je auto aan boord. Slaap (met de kinders) in een comfortabele 4-persoonshut. En pak een dagje Alnwick Castle. Varen naar de voetstappen van Harry Potter. Magischer wordt het niet.